Красивите детски усмивки

са кауза за Bilka!
Ние в Bilka сме приели здравето и красотата на детската усмивка за своя мисия.

По данни на Българския зъболекарски съюз, негативни са проучванията за нивото на оралната хигиена при българските деца. „Проблемите със зъбите започват от най-ранна възраст, основно породени от лоша орална хигиена. Според изследването 5-годишните деца у нас имат средно 4-5 зъба с кариес, 12-годишните имат средно по 3-4 вече постоянни зъба с кариеси, а всеки 18-годишен е с поне един изваден зъб.“Ние в Bilka сме приели за своя кауза тази статистика да остане в историята.

Затова Bilka създаде весела и ритмична детска песен, с която миенето на зъбките се превръща в истинско забавление. Текстът на песничката е написан с помощта на стоматолога д-р Милиан Данов и е съобразен със здравните изисквания за орална хигиена.


Песен на Bilka за красивите детски усмивки
Текст: Христина Боянова, дигитална агенция Interactive Share
Анимация: Боян Василев, дигитална агенция Interactive Share
Музика и аранжимент: Борис Чакъров, студио "ChakoMusic"
Изпълнение: Весела Бабинова и детска вокална група "Бон-Бон"
Героите Бобър и Катеричка: Агенция „5 минути“


Искрено се надяваме вашите деца да харесат песничката, да си мият зъбките на нейния фон и да изградят полезен навик за цял живот.

Това не е първата кампания на Bilka, посветена на оралната детска хигиена. Вече повече от 7 години Bilka развива своя проект-кауза „Веселите зъбки“. Забавно-образователният спектакъл „Веселите зъбки“ прави ежегодни турнета по детските градини, читалища, училища и площади и популяризира каузата.

Така с весели игри децата научават как да си мият зъбите и защо е важно да го правят! От 2011 г. досега спектакалът „Веселите зъбки“ е игран повече от 350 пъти в цялата страна.Тази година кампанията стартира отново през м.октомври и ще приключи на Коледа.

През 2011 г. Bilka създададе серията детски пасти за зъби Bilka Homeopathy. Продуктите са изцяло натурални, предназначени за орална хигиена при подрастващите над 2 и 6 години. Серията е безвредна и природосъобразна, а продуктите са приятни на вкус.

Научете повече на bilkalifestyle.com